מתכונים לארוחת טירת צבי טעימה
וקלה להכנה שמשאירה טעם של עוד

מתכוני טירת צבי - בשרי

שווארמה פסטרמות >>

מאפה שמרים במילוי פסטרמה >>

גולאש נקניקיות ותפוחי אדמה >>

סלט ירוק עם רצועות קורנדביף ברוטב שום >>

קדירת קבנוס, נקניקיות, שעועית ותפודים >>

כריך סלופי ג'ו פסטרמה >>

עראיס פסטרמה >>

לזניה עם פסטרמה ועגבניות >>

מתכוני טירת צבי - פרווה

באן מי ויאטנמי טבעוני >>

קורן דוג צמחוני >>

צ'יפס נקניקיות טבעוניות >>

פלאפל נקניקיות טבעוניות >>

מחבת רטטוי ונקניקיות טבעוניות >>

טירת צבי, טעים להתבשר!

טירת צבי,
טעים להתבשר!

מתכונים: תמי פיליפ

שווארמה פסטרמות

חומרים ל3-4 מנות

  • 400 גרם פסטרמה הודו פפריקה טירת צבי
    חתוכה לרצועות דקות
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעי טבעות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מעט מלח, פלפל
  • 1 כף שטוחה תבלין שווארמה
  • 1 כף סילאן

להגשה

  • פיתות, חומוס, חמוצים שונים, סלט ירקות

אופן ההכנה

  • מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל במשך כ-12 דקות על אש בינונית עד שהוא רך מאוד.

  • מוסיפים את רצועות הפסטרמה ויתר החומרים, מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות ומסירים מהאש.
  • מגישים בפיתה/לאפה עם חומוס, חמוצים וסלט ירקות.

מאפה שמרים במילוי פסטרמה

חומרים ל-3 פסי שמרים

בצק עלי שמרים-לקנות מוכן או להכין
בהתאם למתכון:

לבצק

  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 כף שמרים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • קצת פחות מכוס מים

למילוי

  • 200 גרם פסטרמה הודו טירת צבי
  • 200 גרם קורנדביף טירת צבי
  • 3 כפות חרדל
  • 9 כפות רוטב צ'ילי מתוק

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף שמן+1 כף סילאן
  • שומשום לבן ושחור לזריה

אופן ההכנה

  • מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים.

  • מוסיפים שמן, מלח ומים ומעבדים לבצק נעים.

  • מתפיחים במשך כשעה (הבצק לא תופח מאוד וזה בסדר)

  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעלה מלבני, מורחים עליו רוטב צ'ילי מתוק וחרדל.

  • מניחים מעל פרוסות פסטרמה וקורנדביף.

  • מקפלים את שולי הבצק מלמעלה ולמטה ומגלגלים לגלילה, מעבירים לתבנית אינגלישקייק עם שוליים נמוכים , מסמנים חתכים במנה ומתפיחים במשך כ-10 דקות.

  • מערבבים ביצה עם שמן וסילאן ומברישים את המאפים. זורים שומשום לבן ושחור.

  • אופים בתנור מחומם לחום 190 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהמאפים זהובים.

גולאש נקניקיות ותפוחי אדמה

חומרים ל-5 מנות

  • 1 חבילה נקניקיות עוף טירת צבי
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול חתוך לרבעי טבעות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • מחממים שמן ומטגנים בצל ושום עד הזהבה.
  • מוסיפים פלפל ועגבנייה ומטגנים עוד 3 דקות.
  • מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים ותפוחי אדמה מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-2 דקות.
  • מוסיפים מים וקוביות תפוחי אדמה, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה.
  • מבשלים במשך כ-40 דקות עד שהתפודים מתרככים.
  • חוצים את הנקניקיות ל3-4 חתיכות ומוסיפים לסיר, מבשלים עוד 15 דקות.
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

סלט ירוק עם רצועות קורנדביף ברוטב שום

חומרים ל3-4 מנות

  • 200 גרם רצועות קורנדביף טירת צבי
  • 1/3 כוס בורגול
  • 1 ראש חסה בגודל בינוני שטוף וחתוך גס
  • 1/2 בצל סגול חתוך לרבעי טבעות
  • 8-10 עגבניות שרי חצויות
  • 250 גרם פרחי ברוקולי חלוטים במים רותחים

לפטריות מוקפצות

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 1 סלסילה פטריות טריות חצויות לרבעים
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 1 כף סילאן

לרוטב

  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/3 כוס שמן
  • מלח, פלפל
  • 4-5 שיני שום קצוצות דק

אופן ההכנה

  • יוצקים על הבורגול מים רותחים ומשרים במשך 35 דקות.
  • מסננים את הבורגול ושוטפים היטב.
  • מחממים מחבת עם שמן ומקפיצים את הבצל והפטריות במשך 3 דקות, מתבלים בטריאקי וסילאן ומסירים מהאש.
  • מניחים בקערה את עלי החסה הקצוצים ומסדרים מעל את הפרודוקטים.
  • מערבבים בכלי את חומרי הרוטב ויוצקים על המנה.

קדירת קבנוס, נקניקיות, שעועית ותפודים

חומרים ל6 מנות

  • 1 חבילה נקניקיות עוף טירת צבי, חתוכות לרבעים
  • 1 חבילה קבנוס טירת צבי, פרוס לפרוסות
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 גבעולי סלרי ללא עלים פרוסים דק
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כוס שעועית בובס מושרית במשך לילה
  • 2/3 כוס שעועית אדומה מושרת במשך לילה
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית מחוקה פפריקה
  • 1/4 כפית כמון
  • מעט כורכום
  • מים לכיסוי התבשיל

להגשה

  • צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • בסיר רחב ושטוח מחממים שמן ומטגנים בצל, שום וסלרי עד להזהבה.
  • מוסיפים פלפל וגזר ומטגנים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים לסיר את 2 סוגי השעועיות, התפודים, הרסק והתבלינים ומערבבים.
  • מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ-3 שעות עד שהשעועית רכה ונמוכה.
  • מוסיפים לסיר נקניקיות חתוכות וקבנוס ומבשלים עוד 10 דקות.
  • מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים ומסירים מהאש.

כריך סלופי ג'ו פסטרמה

חומרים ל-4 מנות

  • 200 גרם פסטרמה מעושנת טירת צבי
    חתוכה לרצועות דקות
  • 200 גרם דקניקים כתף בקר טירת צבי
    חתוכה לרצועות דקות
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ-לבחירה
  • 1/4 כוס רוטב ברביקיו
  • 1/4 כוס קטשופ
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות דבש/סילאן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס מים

להגשה

  • 4 לחמניות המבורגר
  • עלי חסה
  • פרוסות עגבניה
  • מלפפון חמוץ
  • בצל סגול

אופן ההכנה

  • מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל, שום, פלפל חריף.
  • מוסיפים את יתר החומרים מלבד הפסטרמה ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את רצועות הפסטרמה ומבשלים עוד 3 דקות בתוך הרוטב.
  • חוצים את הלחמניות, מניחים עלי חסה, מעל עורמים מתערובת הפסטרמה ומניחים פרוסות עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל סגול.

עראיס פסטרמה

למלית

  • 200 גרם פסטרמה סלמי חלק טירת צבי,
    חתוכה לקוביות קטנות
  • 200 גרם פסטרמה כפרית חלק טירת צבי,
    חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כפית פפריקה
  • מעט מלח, פלפל
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות פטרוזליה קצוצה

חומרים ל-3 מנות

  • 3 פיתות חצויות ל-2

מיונז-צ'ילי

  • 1/3 כוס מיונז
  • 1/4 כוס רוטב צילי מתוק
  • 1 עגבניה פרוסה לפרוסות דקות-לבחירה

אופן ההכנה

  • מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל והשום במשך כ-3 דקות, מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 5 דקות עד שהפטריות מאבדות מנפחן.
  • מוסיפים פסטרמה ותבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד 2 דקות, מסירים מהאש ומערבבים עם פטרוזליה קצוצה.
  • ממלאים בתוך הפיתות: מערבבים מיונז עם צילי מתוק ומורחים בתוך הפיתות.
  • שמים פרוסות עגניה וממלאים במלית.
  • מטגנים קלות על מחבת פסים משומנת או קולים בטוסטר סנדוויץ.

לזניה עם פסטרמה ועגבניות

חומרים לתבנית בגודל 20*30 ס"מ

  • 400 גרם פסטרמה גחלים טירת צבי
  • 1 חבילה עלי לזניה

רוטב עגבניות

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 5 עגבניות חתוכות לקוביות
  • חצי כוס רסק עגבניות
  • מלח. פלפל
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • 1/2 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • מכינים רוטב עגבניות: מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל. שום וסלרי עד הזהבה.
  • מוסיפים קוביות עגבניות ומאדים במשך כ-5 דקות.
  • מוסיפים רסק, תבלינים ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 5 דקות, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  • מסירים מהאש ומצננים מעט. במידה ורוצים ניתן לטחון לרוטב חלק.
  • מרכיבים את הלזניה: מרפדים תבנית בנייר אפיה. יוצקים לתוכה חצי כוס רוטב עגבניות,
    מניחים עלי לזניה על הרוטב, ויוצקים על העלים 1/2 כוס רוטב עגבניות.
  • מסדרים שכבה של פרוסות פסטרמה כשהן חופפות מעט אחת על השניה ומכסים בעלי לזניה.
  • יוצקים 2/3 כוס מרוטב העגבניות וחוזרים שוב על שכבת הפסטרמה ועלי הלזניה.
    חוזרים פעם שלישית על התהליך, יוצקים רוטב עגבניות, מסדרים פסטרמה מכסים בעלי לזניה ומסיימים ברוטב עגבניות.
    אופים בתנור במשך כ40 דקות עד שעלי הלזניה רכים והמאפה יציב.

באן מי ויאטנמי טבעוני

המרכיבים ל2 מנות

  • 1 בגט
  • 5 נקניקיות טבעונית בסגנון אמריקאי "טירת צבי"
  • 2 כפות חומץ לבן
  • 2 כף סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 2 גזרים
  • 1 מלפפון פרוס דק
  • 1 חלפיניו טרי
  • 1 חלפיניו כבוש
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס בוטנים
  • 1 כף סריראצה
  • 1 כף מיונז טבעוני

להגשה

  • לימון / חלפיניו כבוש / סריראצה

אופן ההכנה

  • מגררים גזר בפומייה גסה ומעבירים לקערה.

  • לסיר קטן מוסיפים מים, סוכר וחומץ ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזרים לסיר ומבשלים במשך 3 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש.
  • פורסים בגט וקולים על מחבת חמה.
  • פורסים את הנקניקיות לאורכן כך שלא יפרדו לחלוטין אלא רק עד להווצרות כיס. ממלאים בחלפיניו כבוש.
  • צורבים את הנקניקיות במחבת עד להזהבה.
  • מורחים מיונז בבגט, מסדרים פרוסות דקיקות של מלפפון, מניחים את הנקניקיות הממולאות ועליהן את הגזר המוחמץ.
  • מפזרים בוטנים, סריראצה ועלי כוסברה רעננים. 

קורן דוג צמחוני

המרכיבים ל3-4 מנות

  • 1 חבילה נקניקיות טבעונית בסגנון אמריקאי "טירת צבי"
  • שיפודי עץ

לבלילה

  • 1 כוס קמח תירס צהוב
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות שמן תירס
  • 1 כפית פפריקה

להגשה

  • חמוצים
  • רטבים ומטבלים שאוהבים

אופן ההכנה

  • מחממים שמן עמוק בסיר רחב

  • מערבבים היטב את כל מרכיבי הבלילה עד שמתקבלת בלילה דביקה וסמיכה
  • משפדים את הנקניקיות על שיפודי עץ

  • יוצקים את הבלילה לכוס גבוהה, טובלים כל נקניקיה בבלילה עד שהיא מצופה לחלוטין ומיד מעבירים לטיגון למשך 3 דקות עד להזהבה
  • מגישים לצד חמוצים ומטבלים

 

צ'יפס נקניקיות טבעוניות

המרכיבים ל3-4 מנות

  • 1 חבילה נקניקיות טבעונית בסגנון מרגז "טירת צבי"
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • מלח גס

לטיגון

  • שמן

אופן ההכנה

  • מחממים שמן עמוק בסיר רחב

  • קולפים את תפוח האדמה ופורסים דק בעזרת סכין או מנדולינה. משרים במי קרח.
  • מוציאים ומייבשים היטב
  • עוטפים כל נקניקיה בשלוש פרוסות תפוח אדמה ומהדקים בעזרת קיסם
  • מטגנים את הנקניקיות עד להזהבה

פלאפל נקניקיות טבעוניות

המרכיבים ל5-6 מנות

  • 1 חבילה נקניקיות טבעונית בסגנון מרגז "טירת צבי"
  • 1/2 קילו גרגרי חומוס קטנים (מזן בולגרי או הדס)
  • 1 בצל גדול קלוף וחתוך גס
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות גס
  • 1 פלפל ירוק חריף (בלי גרעינים) חתוך גס
  • 3 כוסות פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק או טחונים
  • 1/2 כוס מי קרח
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שומשום
  • 1 וחצי כפיות כמון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • לטיגון: שמן

להגשה

  • חצאי פיתות
  • סלט קצוץ
  • טחינה
  • סחוג ירוק

אופן ההכנה

  • משרים את גרגרי החומוס במים קרים למשך 24 שעות. לאחר ההשרייה, מסננים גרגרי החומוס ומייבשים.

  • למעבד מזון מוסיפים גרגירי חומוס, בצל, פלפל חריף, עשבי תיבול, מלח, שומשום, כמון, אבקת סודה לשתיה. טוחנים בפולסים עד קבלת מרקם גרגירי.
  • חותכים כל נקניקיה לארבע, צורבים במחבת חמה עד להזהבה ומניחים בצד לצינון.

  • יוצרים כדורים מתערובת הפלאפל, משטחים מעט בעזרת הידיים ויוצרים גומה. בכל גומה מניחים בעדינות נקניקיה צרובה ועוטפים אותה עם תערובת הפלאפל (כמו בהכנת קובה).
  • מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים כל פעם שישה כדורים עד להשחמה.

  • מגישים עם סלט ירקות, חצאי פיתות, טחינה וסחוג ירוק.

 

מחבת רטטוי ונקניקיות טבעוניות

המרכיבים ל3-4 מנות

  • 1 חבילה נקניקיות טבעונית בסגנון צ'וריסוס "טירת צבי"
  • 1 חציל
  • 2 פלפלים אדום וצהוב
  • 2 זוקיני ירוקים
  • 1 בצל סגול
  • 1 כף טימין
  • 10 עלי בזיליקום
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת
  • 1 כוס מיץ עגבניות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • לשימון וטיגון: שמן זית

להגשה

  • לחם לבן קלוי

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-200 מעלות

  • קולפים את החציל ופורסים לקוביות גדולות, פורסים באותה הדרך את הזוקיני והפלפלים.

  • מניחים על נייר אפייה, מזלפים שמן זית וזורים מלח, פלפל שחור וטימין. מכניסים לתנור לרבע שעה עד להזהבה.

  • במחבת רחבה וכבדה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל הסגול על אש בינונית.
  • מוסיפים את הנקניקיות וצורבים מכל הצדדים.
  • מוסיפים שום ועגבניות שרי חצויות ומגבירים את האש.
  • אחרי חמש דק מוסיפים מיץ עגבניות ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הירקות הצלויים למחבת ומתבלים לפי הטעם

  • מוסיפים עלי בזילקום ומגישים עם לחם לבן קלוי

 

חוּמִים, נְמַסִּים בַּפֶּה וְשׁוֹקוֹלָדִיים בִּמְיֻחָד וַהֲכִי כֵּיף, שֶׁאֶפְשָׁר לְצַפּוֹת בַּצִּפּוּי הָאָהוּב עֲלֵיכֶם!

זמן הכנה: 20 דק׳ | רמת מיומנות: קל | כמות: 30 כדורים

  • 100 גְּרָם שׁוֹקוֹלָד מָרִיר שָׁבוּר לְקֻבִּיּוֹת
  • 100 גְּרָם שׁוֹקוֹלָד לָבָן שָׁבוּר לְקֻבִּיּוֹת
  • 100 ‭ ‬גְּרַם‭ ‬חֶמְאַת‭ ‬תְּנוּבָה‭ ‬חֲתוּכָה‭ ‬לְקֻבִּיּוֹת
  • 250 ‭ ‬גְּרַם‭ ‬בִּיסְקְוִיטִים‭ ‬פֶּתִי‭ ‬בֲּר
  • 2  ‬גְּבִיעֵי‭ ‬קָּרְלוֹ‭ ‬שׁוֹקוֹלָד
  • סֻכָּרִיּוֹת‭ ‬צִבְעוֹנִיּוֹת
  • שְׁבָבֵי‭ ‬קוֹקוּס
  1. מְמִסִּים‭ ‬אֶת‭ ‬שְׁנֵי‭ ‬סוּגֵי‭ ‬הַשּׁוֹקוֹלָד‭ ‬וְהַחֶמְאָה‭ ‬
    בְּמִיקְרוֹגַל‭ ‬אוֹ‭ ‬עַל‭ ‬אַמְבַּט‭ ‬מַיִם‭ ‬חַמִּים,‭ ‬
    מְעַרְבְּבִים‭ ‬לְתַעֲרֹבֶת‭ ‬חֲלָקָה‭ ‬וּמַעֲבִירִים‭ ‬לִקְעָרָה‭.‬
  2. מְפוֹרְרִים‭ ‬בִּיסְקְוִיטִים‭ ‬בְּעֶזְרַת‭ ‬מַעֲרוֹךְ‭ ‬בְּשַׂקִּית‭ ‬נַיְלוֹן‭
    ‬אוֹ‭ ‬
    טוֹחֲנִים‭ ‬בִּמְעַבֵּד‭ ‬מָזוֹן‭.‬
  3. מַעֲבִירִים‭ ‬אֶת‭ ‬פֵּרוּרֵי‭ ‬הַבִּיסְקְוִיטִים‭ ‬לַקְּעָרָה‭ ‬עִם‭
    ‬תַּעֲרֹבֶת‭ ‬הַשּׁוֹקוֹלָד‭, ‬מוֹסִיפִים‭ ‬קָּרְלוֹ‭ ‬שּׁוֹקוֹלָד‭
    ‬וּמְעַרְבְּבִים‭ ‬לְתַעֲרֹבֶת‭ ‬אֲחִידָה‭.‬
  4. מַעֲבִירִים‭ ‬לַמְּקָרֵר‭ ‬לִשְׁעָתַיִם‭ ‬אוֹ‭ ‬עַד‭ ‬לְהִתְיַצְּבוּת‭ ‬הַתַּעֲרֹבֶת‭.‬
  5. מְכִינִים‭ ‬כַּדּוּרִים‭ ‬בְּקֹטֶר‭ ‬4‭ ‬ס‭"‬מ‭, ‬מְגַלְגְּלִים‭ ‬בַּסֻּכָּרִיּוֹת‭
    ‬אוֹ‭ ‬קוֹקוּס‭ ‬וְשׁוֹמְרִים‭ ‬בַּמְּקָרֵר‭.‬

אֵיךְ מְכִינִים אֶת הַפַּנְקֵיְק הַמֻּשְׁלָם? אֲנַחְנוּ כָּאן כְּדֵי לְלַמֵּד אֶתְכֶם!
סִדַּרְנוּ לָכֶם מַתְכּוֹן קָלִיל וּמָהִיר לְפַּנְקֵיְקִים שֶׁגַּם אִם אֵין לָכֶם נִסָּיוֹן בַּמִּטְבָּח – הֵם יֵצְאוּ לָכֶם מֻשְׁלָם.

זמן הכנה: 20 דק׳ | רמת מיומנות: קל | כמות: 4-5 מנות

  • 250 גְּרָם יוֹגוּרְט תְּנוּבָה (גָּבִיעַ וְעוֹד 2 כַּפּוֹת)
  • 3 בֵּיצִים
  • 2 כַּפּוֹת סֻכָּר
  • 1 1/2 כּוֹסוֹת (210 גְּרָם) קֶמַח תּוֹפֵחַ
  • 2 כַּפּוֹת שֶׁמֶן קָנוֹלָה
  • 1 כַּפִּית תַּמְצִית וָנִיל
  • שַׁמֶּנֶת חֲמוּצָה תְּנוּבָה 27%/15%
  • סִירוֹפּ מֵיְפְּל
  • פֵּרוֹת טְרִיִּים
  1. בַּקְּעָרָה טוֹרְפִים יַחַד אֶת הַשֶּׁמֶן עִם סֻכָּר,
    בֵּיצִים, יוֹגוּרְט וְתַמְצִית הַוָּנִיל.
  2. מוֹסִיפִים אֶת הַקֶּמַח הַתּוֹפֵחַ וּמְעַרְבְּבִים,
    רַק עַד שֶׁהַקֶּמַח נִטְמַע .
  3. מְחַמְּמִים מַחֲבַת וּמְשַׁמְּנִים מְעַט.
  4. בְּעֶזְרַת מַצֶּקֶת, יוֹצְקִים כַּמּוּת שֶׁל כְּ- 3/4
    מַצֶּקֶת מִבְּלִילַת הַפַּנְקֵיְק אֶל הַמַּחֲבַת.
  5. מְטַגְּנִים עַל לֶהָבָה נְמוּכָה עַד שֶׁמּוֹפִיעוֹת בּוּעוֹת
    וְהוֹפְכִים לַצַּד הַשֵּׁנִי.
  6. חוֹזְרִים עַל הַפְּעֻלָּה עִם יִתְרַת הַבְּלִילָה.
  7. מַגִּישִׁים עִם שַׁמֶּנֶת חֲמוּצָה מֵעַל, סִירוֹפּ מֵיְפְּל
    וּפֵרוֹת טְרִיִּים.

דּוֹנַאטְס אַוְרִירִיִּים, חֲגִיגִיִּים וּטְעִימִים בִּמְיֻחָד עִם צִפּוּי שׁוֹקוֹלָד וְסֻכָּרִיּוֹת בְּדִיּוּק כְּמוֹ בְּאָמֶרִיקָה!
מַתְכּוֹן מְעֻלֶּה שֶׁמַּתְאִים לַחֲנֻכָּה וְכָל הַמִּשְׁפָּחָה בָּטוּחַ תֹּאהַב.

זמן הכנה: 60 דק׳ | רמת מיומנות: קל | כמות: 10-15 יחידות

  • חֲצִי קִילוֹ (500 גְּרָם) קֶמַח
  • 1 כַּף שְׁמָרִים יְבֵשִׁים
  • 2 כַּפּוֹת סֻכָּר
  • 3 בֵּיצִים בְּטֶמְפֶּרָטוּרַת הַחֶדֶר
  • 1 כּוֹס חֲלַב תְּנוּבָה
  • 1 כַּף תַּמְצִית וָנִיל
  • 100 גְּרָם חֶמְאַת תְּנוּבָה מוּמֶסֶת
  • שֶׁמֶן קָנוֹלָה לְטִּגּוּן
  • 1 מֵיכַל (500 מ"ל) שַׁמֶּנֶת לְהַקְצָפָה
    38% "הַשֶּׁף הַלָּבָן"
  • 250 גְּרָם שׁוֹקוֹלָד לָבָן
  • 250 גְּרָם שׁוֹקוֹלָד מְרִיר
  • סֻכָּרִיּוֹת צִבְעוֹנִיּוֹת
  • גֹּדֶל תַּבְנִית: סִיר רָחָב לְטִגּוּן עֲמֹק
  1. בְּמִיקְסֶר עִם וַו לִישָׁה מְנִיחִים קֶמַח, שְׁמָרִים וְסֻכָּר וּמְעַרְבְּבִים כַּחֲצִי דַּקָּה.
  2. יוֹצְרִים גֻּמָּה וּמְנִיחִים בְּתוֹכָהּ אֶת שְׁאַר מַרְכִּיבֵי הַבָּצֵק.
  3. לָשִׂים כְּ-5 דַּקּוֹת עַד לְקַבָּלַת בָּצֵק אָחִיד וְגָמִישׁ,
    מַעֲבִירִים לִקְעָרָה מְכֻסָּה בַּמַּגֶּבֶת וּמַתְפִּיחִים כְּשָׁעָה.
  4. לְאַחַר הַהַתְפָּחָה מְרַדְּדִים אֶת הַבָּצֵק לֶעָלֶה בְּעֹבִי
    שֶׁל 2 ס"מ.
  5. בְּעֶזְרַת חוֹתְכָנֵי עוּגִיּוֹת יוֹצְרִים צוּרָה שֶׁל דּוֹנַאטְס:
    קוֹרְצִים עִגּוּלִים גְּדוֹלִים וּבְמֶרְכָּזָם עִגּוּל קָטָן יוֹתֵר.
  6. מְנִיחִים כָּל דּוֹנַאטְס עַל קֻבִּיַּת נְיַר אֲפִיָּה לְהַתְפָּחָה
    נוֹסֶפֶת שֶׁל 40 דַּקּוֹת.
  7. לְאַחַר הַהַתְפָּחָה מְחַמְּמִים שֶׁמֶן בַּסִּיר לְטֶמְפֶּרָטוּרָה
    שֶׁל 170 מַעֲלוֹת.
  8. מְטַגְּנִים בְּכָל פַּעַם 2-3 דּוֹנַאטְס עִם נְיַר הָאֲפִיָּה
    (בְּרֶגַע שֶׁהַנְּיָר מִשְׁתַּחְרֵר מֵהַדּוֹנַאטְס מוֹצִיאִים אוֹתוֹ בְּעֶזְרַת מֶלְקָחַיִם).
  9. מְטַגְּנִים אֶת הַדּוֹנַאטְס מִשְּׁנֵי הַצְּדָדִים עַד לַהַזְהָבָה וּמַעֲבִירִים לִנְיָר סוֹפֵג.
  10. לַהֲכָנַת הַצִּפּוּי: לוֹקְחִים 2 קְעָרוֹת: בָּרִאשׁוֹנָה שָׂמִים
    חֲצִי מְכַל שַׁמֶּנֶת עִם שׁוֹקוֹלַד לָבָן, בַּקְּעָרָה הַשְּׁנִיָּה
    שָׂמִים חֲצִי מְכַל שַׁמֶּנֶת עִם שׁוֹקוֹלָד מָרִיר.
  11. מְמִסִּים אֶת תְּכוּלַת כָּל הקְעָרָה בַּמִּיקְרוֹגַל (בִּפְעִימוֹת, כָּל פְּעִימָה כְּ-10-20 שְׁנִיּוֹת).
  12. טוֹבְלִים כָּל דּוֹנַאטְס בַּצִּפּוּי שֶׁאוֹהֲבִים וּמְקַשְּׁטִים בְּסֻכָּרִיּוֹת צִבְעוֹנִיּוֹת.

לְבִיבוֹת מְלוּחוֹת בְּמִרְקָם אַוְרִירִי מְעֻדָּן. כָּל-כָּךְ טְעִימוֹת,
שֶׁאִי-אֶפְשָׁר שֶׁלֹא לִרְצוֹת עוֹד אַחַת…

זמן הכנה: 40 דק׳ | רמת מיומנות: קל | כמות: 24 יחידות

  • 1 גָּבִיעַ אֵשֶׁל תְּנוּבָה (200 מ"ל)
  • 125 גְּרָם גְּבִינַת חֶמֶד פִּירֶאוּס 16%
  • 3 בֵּיצִים גְּדוֹלוֹת
  • 1 כּוֹס (80 גְּרָם) קֶמַח
  • 1 כַּפִּית אַבְקַת אֲפִיָּה
  • 1 כַּפִּית פִּלְפֵּל לָבָן
  • 1 כַּפִּית מֶלַח
  • 2 כַּפּוֹת פְּתִיתֵי עֵמֶק
    + פְּתִיתִים נוֹסָפִים לִזְרִיָּה
  • שֶׁמֶן לְטִגּוּן
  1. מְעַרְבְּלִים יַחַד אֵשֶׁל וּגְבִינַת חֶמֶד לְתַעֲרֹבֶת
    כִּמְעַט חֲלָקָה. מוֹסִיפִים בֵּיצִים, קֶמַח, אַבְקַת
    אֲפִיָּה, תַּבְלִינִים וְ-2 כַּפּוֹת פְּתִיתֵי עֵמֶק,
    וּמְעַרְבְּלִים לְתַעֲרֹבֶת אֲחִידָה.
  2. מְחַמְּמִים שֶׁמֶן בְּעֹמֶק 1.5 ס"מ בְּמַחֲבַת גְּדוֹלָה.
    מְנָטְפִים כַּמָּה כַּפּוֹת גְּדוּשׁוֹת שֶׁל בְּלִילַת הָאֵשֶׁל לַשֶּׁמֶן הַחַם, מְשַׁטְּחִים מְעַט בְּגַב הַכַּף, וּמְטַגְּנִים מֵעַל לֶהָבָה בֵּינוֹנִית-נְמוּכָה בְּמֶשֶׁךְ 2 דַּקּוֹת מִכָּל צַד (הַלְּבִיבוֹת תּוֹפְחוֹת וּמִתְפַּשְּׁטוֹת), עַד שֶׁהַלְּבִיבוֹת מַזְהִיבוֹת. מוֹצִיאִים מֵהַשֶׁמֶן בְּכַף מְחֹרֶרֶת, וּמַסְפִּיגִים עַל מַגְּבוֹת נְיָר.
  3. זוֹרִים עַל הַלְּבִיבוֹת הַחַמּוֹת פְּתִיתֵי עֵמֶק וּמַגִּישִׁים.
    אֶפְשָׁר לְלַוּוֹת אוֹתָן בַּקַּעֲרִית שֶׁל סַלְסָה מֵעַגְבָנִיּוֹת טְרִיּוֹת (עַגְבָנִיּוֹת קְצוּצוֹת דַּק, רֵיחָן קָצוּץ, מְעַט חֹמֶץ בַּלְסָמִי, מֶלַח, פִּלְפֵּל, קֹרֶט סֻכָּר וְשֶׁמֶן זַיִת).

מִי לֹא אוֹהֵב אַרְטִיק?
בּוֹאוּ לֵהָנוֹת מֵאַרְטִיק טָעִים וּפָשׁוּט לַהֲכָנָה שֶׁאַף אֶחָד
לֹא יַאֲמִין שֶׁהֵכַנְתֶּם אוֹתוֹ בְּעַצְמְכֶם.

זמן הכנה: 30 דק׳ | רמת מיומנות: קל | כמות: 12-15 שלגונים
כלים מיוחדים: תבנית סיליקון שקעים, מקלות ארטיק קטנים

  • 6 גְּבִיעֵי קַרְלוֹ תּוּת
  • מַקְלוֹת אַרְטִיק קְטַנִּים
  • 100 גָּרַם שׁוֹקוֹלָד לָבָן
  • כַּף שֶׁמֶן/20 גְּרָם חֶמְאַת קָקָאוֹ
  1. שָׂמִים אֶת הַקַּרְלוֹ תּוּת בְּתוֹךְ תַּבְנִיּוֹת
    הַסִּילִיקוֹן.
  2. נוֹעֲצִים בְּכָל שֶׁקַע מַקֵּל אַרְטִיק קָטָן
    וּמַקְפִּיאִים בְּמֶשֶׁךְ 6 שָׁעוֹת.
  3. מְחַלְּצִים אֶת הָאַרְטִיקִים מֵהַתַּבְנִית,
    מְמִסִּים שׁוֹקוֹלָד לָבָן עִם שֶׁמֶן אוֹ
    חֶמְאַת קָקָאוֹ וּמְעַרְבְּבִים.
  4. טוֹבְלִים אֶת שְׂפַת הָאַרְטִיקִים בְּשׁוֹקוֹלָד.

מַאֲפִים אִישִׁיִּים וּטְעִימִים לְהַפְלִיא עִם תִּירָס וּגְבִינָה שֶׁיִּגָמְרוּ עוֹד לִפְנֵי שֶׁיַּסְפִּיקוּ לְהִתְקָרֵר.

זמן הכנה: 10 דק׳ | רמת מיומנות: קל | כמות: 10 יחידות

  • 100 גְּרָם פְּתִיתֵי עֵמֶק
  • 1 גְּבִיעַ קוֹטֶג' תְּנוּבָה 5%
  • 50 גְּרָם חֶמְאַת תְּנוּבָה מוּמֶסֶת
  • 1 כּוֹס גַּרְגִּירֵי תִּירָס
  • 3/4 כּוֹס שִׁבֹּלֶת שׁוּעָל
  • 1/2 כּוֹס קֶמַח
  • 3 בֵּיצִים
  • 1 כַּפִּית אַבְקַת אֲפִיָּה
  • 2 גִּבְעוֹלֵי בָּצָל יָרֹק, קְצוּצִים דַּק
  • מֶלַח וּפִלְפֵּל שָׁחֹר גָּרוּס
  1. מְעַרְבְּבִים בַּקְּעָרָה אֶת כָּל הֶחֳמָרִים.
    יוֹצְקִים לְתַבְנִיּוֹת נְיָר לַמָּאפִינְס.
  2. אוֹפִים בְּחֹם בֵּינוֹנִי שֶׁל 180 מָעֳלוֹת
    כְּ-15 דַּקּוֹת עַד שֶׁהַמַּאֲפִים תְּפוּחִים וּזְהֻבִּים.

כִּמְעַט בְּכָל בַּיִת מְכִינִים גִּרְסָה כָּלְשֶׁהִי שֶׁל פִּיצָה עִם עֵמֶק וְקֶטְשׁוֹפּ. כָּאן לָהִיט הַיְּלָדִים מוֹפִיעַ בְּגִרְסָה קְצָת יוֹתֵר מֻשְׁקַעַת, הָרְאוּיָה לְשֻׁלְחַן הַחַג. בֵּינֵינוּ – גַּם הַהוֹרִים לֹא יְסָרְבוּ לְבִּיס.

זמן הכנה: 40 דק׳ | רמת מיומנות: קל | כמות: 20 יחידות

  • 1 חֲבִילָה (800 גְּרָם) רִבּוּעֵי בְּצֵק עָלִים
    שֶׁל מַעֲדַנּוֹת מֻפְשָׁרִים לְפִי הַהוֹרָאוֹת
    שֶׁעַל הָאֲרִיזָה
  • 2/3 כּוֹס קֶטְשׁוֹפּ
  • 160 גְּרָם פְּתִיתֵי עֵמֶק
  • 20 עַגְבָנִיּוֹת שֶׁרִי חֲתוּכוֹת לִרְבָעִים
    (מֻמְלָץ בִּשְׁנֵי צְבָעִים)
  • 1 בֵּיצָה טְרוּפָה עִם כַּף חָלָב תְּנוּבָה
  1. מְחַמְּמִים תַּנּוּר לְ-190 מַעֲלוֹת וּמְרַפְּדִים
    שְׁתֵּי תַּבְנִיּוֹת בִּנְיַר אֲפִיָּה.
  2. מְסַמְּנִים עַל רִבּוּעֵי הַבָּצֵק שׁוּלַיִם בְּעֹבִי
    1 ס"מ בְּלִי לַחְרֹץ.
  3. מוֹרְחִים אֶת הַבָּצֵק בְּכַפִּית קֶטְשׁוֹפּ מִלְּבַד
    הַשּׁוּלַיִם, מְפַזְּרִים בַּמֶּרְכָּז כַּף פְּתִיתֵי עֵמֶק
    מְגֹרֶרֶת וְ-4 רִבְעֵי עַגְבָנִיּוֹת וּמַבְרִישִׁים אֶת
    הַשּׁוּלַיִם בִּמְעַט בֵּיצָה טְרוּפָה.
  4. אוֹפִים 30-25 דַּקּוֹת עַד לַהַזְהָבָה.

אַחַת הַמָּנוֹת הַפּוֹפּוֹלָרִיּוֹת וְהַטְּעִימוֹת, בְּגִרְסָה מַתְאִימָה וַחֲבִיבָה עַל יְלָדִים,
לַאֲרוּחַת עֶרֶב מִשְׁפַּחְתִּית וַחֲגִיגִית.

זמן הכנה: 20 דק׳ | רמת מיומנות: קל | כמות: 6 מנות

  • 400 גְּרָם עַגְבָנִיּוֹת מְרֻסָּקוֹת מְֹשֹֻמָּרוֹת
  • כַּפִּית אוֹרֶגָנוֹ מְיֻבָּש
  • 250 מ"ל שַׁמֶּנֶת לְבִשּׁוּל
    10% "הַשֶּׁף הַלָּבָן"
  • 5 כַּפּוֹת קֶמַח תּוֹפֵחַ
  • 2 בֵּיצִים
  • 2 גְּבִיעֵי קוֹטֶג' "תְּנוּבָה"
  • 1 כַּפִּית מֶלַח
  • 1/4 כַּפִּית פִּלְפֵּל
  • 18 עֲלֵי לָזַנְיָה
  • 100 גְּרָם פְּתִיתֵי עֵמֶק
  1. מְעַרְבְּבִים בַּקְּעָרָה עַגְבָנִיּוֹת מְרֻסָּקוֹת,
    אוֹרֶגָנוֹ וְרֶבַע כּוֹס שַׁמֶּנֶת לְתַעֲרֹבֶת אֲחִידָה.
  2. בִּקְעָרָה שְׁנִיָּה מְעַרְבְּבִים אֶת הַקֶּמַח עִם
    חֲצִי כּוֹס שַׁמֶּנֶת לִבְלִילָה אֲחִידָה.
  3. מוֹסִיפִים לְתַעֲרֹבֶת הַקֶּמַח קוֹטֶג' וּבֵיצִים,
    מְתַבְּלִים בְּמֶלַח וּבְפִלְפֵּל. מְעַרְבְּבִים
    לְתַעֲרֹבֶת אֲחִידָה.
  4. מְחַמְּמִים תַּנּוּר לְ-180 מַעֲלוֹת.
  5. עַל תַּחְתִּית תַּבְנִית אֲפִיָּה בַּעֲלַת דְּפָנוֹת
    גְּבוֹהוֹת מוֹרְחִים 5 כַּפּוֹת מֵרֹטֶב הָעַגְבָנִיּוֹת.
    מְסַדְּרִים עַל תַּחְתִּית הַתַּבְנִית 6 מֵעֲלֵי הַלָּזַנְיָה –
    הֶעָלִים צְרִיכִים לְכַסּוֹת אֶת כָּל הַתַּחְתִּית.
    שׁוֹפְכִים לַתַּבְנִית אֶת תַּעֲרֹבֶת הַקּוֹטֶג'
    וּמוֹרְחִים בְּשִׁכְבָה אֲחִידָה.
  6. מְנִיחִים עַל הַגְּבִינָה 6 עֲלֵי לָזַנְיָה נוֹסָפִים.
    שׁוֹפְכִים אֶת שְׁאֵרִית רֹטֶב הָעַגְבָנִיּוֹת
    וּמוֹרְחִים בְּצוּרָה אֲחִידָה.
  7. מְכַסִּים בְּ-6 עֲלֵי לָזַנְיָה נוֹסָפִים. מַרְטִיבִים
    אֶת הֶעָלִים בִּשְׁאֵרִית הַשַּׁמֶּנֶת לְבִשּׁוּל.
    מְפַזְּרִים אֶת הַגְּבִינָה הַמְּגֹרֶרֶת.
  8. מַכְנִיסִים אֶת הַתַּבְנִית לְתַנּוּר וְאוֹפִים
    בְּמֶשֶׁךְ חֲצִי שָׁעָה – עַד שֶׁהַגְּבִינָה נָמַסָּה.
    מוֹצִיאִים מֵהַתַּנּוּר וּמַגִּישִׁים.

מַקְּלוֹת גְּבִינָה מֻשְׁלָמִים לַאֲרוּחַת עֶרֶב אוֹ לְאֵרוּחַ, אֲבָל בִּמְקוֹם לְהַתְחִיל לְהִתְעַסֵּק עִם בָּּצֵק – פָּשׁוּט מִשְׁתַּמְּשִׁים בֵּגְרִיסִינִי! מַתְכּוֹן פָּטֶנט שֶׁחוֹבָה לְהַכִּיר וּלְנסּוֹת בְּעַצְמְכֶם.

זמן הכנה: 20 דק׳ | רמת מיומנות: קל | כמות: 3-4 מנות

  • 20 מַקְּלוֹת גְרִיסִינִי
  • 1 כּוֹס פְּתִיתֵי מוּצָרֶלָה "COLLECTION"
  • 1 כּוֹס פְּתִיתֵי טְרִיּוֹ "COLLECTION"
  • פִּלְפֵּל שָׁחֹר גָּרוּס
  • מְעַט מֶלַח גַּס
  • תּוֹסָפוֹת: תִּירָס / טַבְּעוֹת זֵיתִים /
    עִשְׂבֵי תִּבּוּל / עַגְבָנִיּוֹת מְיֻבָּשׁוֹת וכו'
  • לַהַגָּשָׁה: חֹפֶן בָּצָל יָרֹק קָצוּץ (אֶפְשָׁר
    לְהַחְלִיף בְּעִשְׂבֵי תִּבּוּל אֲחֵרִים)
  1. מְחַמְּמִים תַּנּוּר לְחֹם שֶׁל 190 מַעֲלוֹת
    וּמַפְרִידִים אֶת הַתַּבְנִית בִּנְיַר אֲפִיָּה.
  2. מְסַדְּרִים בִּצְפִיפוּת אֶת מַקְּלוֹת הָגְרִיסִינִי
    בְּתוֹךְ הַתַּבְנִית וּמְפַזְּרִים מַעַל אֶת הַגְּבִינוֹת.
  3. מְפַזְּרִים אֶת הַתּוֹסָפוֹת, מֶלַח וּפִלְפֵּל וְאוֹפִים
    כְּ-10 דַּקּוֹת, אוֹ עַד שֶׁהַגְּבִינָה נָמַסָּה
    לְגַמְרֵי וּמַתְחִיל לְהַזְהִיב מְעַט בַּשּׁוּלַיִם.
  4. מוֹצִיאִים מֵהַתַּנּוּר, מְפַזְּרִים מֵעַל בָּצָל יָרֹק
    וּמַגִּישִׁים מִיָּד, כְּשֶׁהַגְּבִינָה עֲדַיִן חַמָּה.
דילוג לתוכן